Inkontinencia gyakorlatok

Az AVIVA GET ( gátizom erősítő torna) az  inkontinencia elleni, leesett vagy megsüllyedt méh és egyéb szervek helyrehozatalára, megszüntetésére való gyakorlatok során elsősorban a gátizmok és a szfinkter izmok (gyűrűsizmok) munkáját erősítjük, és a leesett szervek visszatornázását célozzuk. 

Az inkontinencia enyhébb eseteire az Egyszerű Módszer 18+1 alapgyakorlata is hatásos, mert itt is beszorító és ellazító mozdulatok váltják egymást, ami a gyűrűsizmokat is erősíti. Amennyiben már kialakult inkontinencia, vagy méhsüllyedés panasza áll fenn, úgy a speciálisan erre kialakított gyakorlatsor javasolt. 

HÉTFŐ, SZERDA és PÉNTEK reggel 9 órától  a csoportos AVIVA gyakorlásontúl az AVIVA GET ( gátizom erősítő torna) gyakorlatokat is végezzük.   

Helyszín: Tulasi Jógastúdió és Mozgásközpont - 1149 Budapest, Pillangó utca 12. - Az Egészségcentrumban, a Pillangó patika felett a 3. emeleten.  Itt az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatán túl az AVIVA GET (gátizmot erősítő torna) gyakorlatokat is végezzük, sok lazítással. Különösen hasznos ez a gyakorló óra, ha valamilyen szervi süllyedést szeretnének megszüntetni, vagy inkontinencia problémát akarnak megelőzni, vagy kezelni. 

 

A gyakorlatok megtanulhatók az AVIVA MÓDSZER Aviva's Method S.O.S.(nemcsak) Nőknek II. kötetéből, vagy egyéni óra keretében. 

A könyv az oktatónál személyesen kapható, illetve a könyvesboltokban: Elixír könyves boltban, az Anima könyvesboltjaiban.  

Visszajelzés az Aviva Módszerről: 

" 48 éves vagyok, és 3 éve diagnosztizáltak nálam méhsüllyedést. Akinek nincs ilyen problémája, el nem tudja képzelni, hogy ez milyen kényelmetlen érzetet tud kelteni. Nos azt követően nem ültem sokat tétlenül, jártam intim tornára elég rendszeresen, és majdnem másfél éven keresztül csináltam. Sajnos hosszútávú megoldást nem hozott, bár részlegesen voltak jobb periódusaim. 
Aztán tavaly augusztus végén jött a sokk, mert azt mondta az orvosom, hogy csak valami speciális hálós műtéttel tudják felvarrni, vagy javasolja a méheltávolítást. Egyiket sem akartam! 
No ekkor megismerkedtem az Aviva tornával. Ez egy komplex rendszer, több gyakorlatsor is van benne. Én egy saját programot kaptam, teljesen rám szabva: így a 18 gyakorlatot tartalmazó Egyszerű Módszert, és az ún. inkontinencia sorból is elég sokat használok, no meg a szuper méhhelyretevő gyakorlatot. Heti két alkalommal két órát tornáztam, és majd mindennap csináltam a fordított testhelyzetű gyakorlatokat- több mint három hónapon keresztül. Decemberben más okból mentem vissza  a nőgyógyászomhoz, és amikor megvizsgált, azt mondta: - Nem tudom, mit csinál, de folytassa, mert a méhe  legalább egy centivel már feljebb került!  Elmeséltem neki, hogy avivázok, erre csak annyit mondott, vigyázzon, nehogy aztán teherbe is essen... (:)  Gyermeket már nem szeretnék, de a nőiség megőrzése belülről is fontos számomra, ezért folytatom! " 

Az inkontinencia elleni torna jellemzői: 

  • 11 gyakorlatból áll, plussz egy szuper hatású méh helyretevő gyakorlat a bónusz 
  • a gyakorlatok naponta végezhetők 
  • a gyakorlatsor felépítése fokozatosan történik, előbb csak pár gyakorlatot érdemes megtanulni 
  • a szfinkter izmok titka, hogy egmyással szinkronban tudnak működni, ezért a felső ( arcon található) szfinkterek mozgatása is elősegíti az alsó gyűrűsizmok munkáját 

 

A gyűrűsizmok titka c. könyv az oktatónál személyesen kapható, illetve a könyvesboltokban: Elixír könyves boltban, az Anima könyvesboltjaiban.  

A könyv részletesen tárgyalja az összes szfinkter izommunkáját, és remek gyakorlatokat mutat be nemcsak inkontinencia, hanem szem és fül panaszokra, és többek között aranyér, lúdtalp, és reflux gyógyítására is. 

Betanítás

Ha úgy érzed nem szeretnél csoportban tornázni, vállalom a testreszabott tornagyakorlatok betanítását egyéni óra keretein belül is, kérlek keress, ha érdekel, és egyeztetünk egy alkalmas időpontot.