Inkontinencia gyakorlatok

Az AVIVA GET ( gátizom erősítő torna) az  inkontinencia elleni, leesett vagy megsüllyedt méh és egyéb szervek ( hüvely, hólyag) helyrehozatalára, megszüntetésére való gyakorlatok végzésekor elsősorban a gátizmok és a szfinkter izmok (gyűrűsizmok) munkáját erősítjük, és a leesett szervek visszatornázását célozzuk. 

Az inkontinencia enyhébb eseteire az Egyszerű Módszer 18+1 alapgyakorlatsora is hatásos, mert itt is beszorító és ellazító mozdulatok váltják egymást, ami a gyűrűsizmokat, és a gátizmot is erősíti. Amennyiben már hosszabb ideje fennálló inkontinencia, vagy méhsüllyedés panasza áll fenn, úgy ezt a speciálisan erre kialakított  gyakorlatsort javasoljuk. 

 

A gyakorló órákon az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatán túl az AVIVA GET (gátizmot erősítő torna) gyakorlatokat is végezzük, sok lazítással. 

Aviva GET könyv

A gyakorlatok megtanulhatók az AVIVA METHOD GÁTIZOM ERŐSÍTŐ TORNA ( GET) AVIVA MÓDSZER III. kötetéből, vagy egyéni óra keretében. 

A könyv az oktatónál személyesen kapható, illetve a könyvesboltokban: pl az Anima könyvesboltjaiban.  

Visszajelzés az Aviva GET hatékonyságáról: 

" 48 éves vagyok, és 3 éve diagnosztizáltak nálam méhsüllyedést. Akinek nincs ilyen problémája, el nem tudja képzelni, hogy ez milyen kényelmetlen érzetet tud kelteni. Nos azt követően nem ültem sokat tétlenül, jártam intim tornára elég rendszeresen, és majdnem másfél éven keresztül csináltam. Sajnos hosszútávú megoldást nem hozott, bár részlegesen voltak jobb periódusaim. 
Aztán tavaly augusztus végén jött a sokk, mert azt mondta az orvosom, hogy csak valami speciális hálós műtéttel tudják felvarrni, vagy javasolja a méheltávolítást. Egyiket sem akartam! 
No ekkor megismerkedtem az Aviva tornával. Ez egy komplex rendszer, több gyakorlatsor is van benne. Én egy saját programot kaptam, teljesen rám szabva: így a 18 gyakorlatot tartalmazó Egyszerű Módszert, és az ún. inkontinencia sorból is elég sokat használok, no meg a szuper méhhelyretevő gyakorlatot. Heti két alkalommal két órát tornáztam, és majd mindennap csináltam a fordított testhelyzetű gyakorlatokat- több mint három hónapon keresztül. Decemberben más okból mentem vissza  a nőgyógyászomhoz, és amikor megvizsgált, azt mondta: - Nem tudom, mit csinál, de folytassa, mert a méhe  legalább egy centivel már feljebb került!  Elmeséltem neki, hogy avivázok, erre csak annyit mondott, vigyázzon, nehogy aztán teherbe is essen... (:)  Gyermeket már nem szeretnék, de a nőiség megőrzése belülről is fontos számomra, ezért folytatom! " 

Az Aviva GET (gátizom erősítő torna) jellemzői: 

  • 11 gyakorlatból áll, plussz egy szuper hatású méh helyretevő gyakorlat a bónusz 
  • a gyakorlatok naponta végezhetők 
  • a gyakorlatsor felépítése fokozatosan történik, előbb csak pár gyakorlatot érdemes megtanulni 
  • a szfinkter izmok titka, hogy egymással szinkronban tudnak működni, ezért a felső (arcon található) szfinkterek mozgatása is elősegíti az alsó gyűrűsizmok hatékony munkáját 

 

A gyűrűsizmok titka c. könyv az oktatónál személyesen kapható, illetve a könyvesboltokban.  

A könyv részletesen tárgyalja az összes szfinkter izommunkáját, és remek gyakorlatokat mutat be nemcsak inkontinencia, hanem szem és fül panaszokra, és többek között aranyér, lúdtalp, és reflux gyógyítására is. 

Betanítás

Ha úgy érzed nem szeretnél csoportban tornázni, vállalom a testreszabott tornagyakorlatok betanítását egyéni óra keretein belül is, kérlek keress, ha érdekel, és egyeztetünk egy alkalmas időpontot.