Sikertörténetek

Az aktuális sikertörténeteket a Facebookon követheted.

"4,5 éve eldöntöttük, hogy babát szeretnénk.. de csak telt az idő és nem jött a várva várt 2 csík... orvostól orvosig jártunk meddőségi kivizsgálásokra,  elvileg semmi baj.. de IR (inzulinrezisztencia) van, szedjek rá gyógyszert, az segít és diétázzak. Igazán többet nem tudtak mondani, mert nem találtak semmit. Közben a lelkem viharzott: miért nem vagyok nő... stb.. sztem  a sorstársaimnak nem kell ecsetelnem ezeket a negatív érzéseket. Jártam masszázsra, aki említette, hogy most műtötték endometriózissal, a vastagbelén volt.. a tünetek mesélése során felbuzdultam és mit veszíthetek alapon kértem a nőgyógyászától egy időpontot. 2014.12.22-re kaptam időpontot.. az első konzultáció alapján mondta az orvos, hogy Ő biztos benne, h endometriózisom van. Elküldött különböző vizsgálatokra.. persze ezek nem erősítették meg a gyanút, de a doktor úr saját tapasztalatai alapján a műtét mellett döntött, ekkor már 2015.03.16-a volt. Aztán a műtét beigazolta a doktor urat..de időközben a petevezetékem is elzáródott az összenövések miatt.. ami még mélyebbre juttatott lelkileg. A nőiességem elvesztését éltem meg, mivel megmondták, hogy természetes úton nem lehet gyerekem.. irány a lombik. A lombik program előzetes vizsgálatain voltunk túl májusra, és már a protokollt ismertették velünk, amikor az utolsó pillanatban kiderült,hogy nem vagyok védett rubeola ellen. Ez megint nagyon rosszul érintett, hisz védőoltást kellett beadatni és ezért 3 hónappal eltolódott a lombik. Végső elkeseredésemben és a felszabadult 3 hónap miatt elmentem Dr.Kovács Zoltán nőgyógyász-természetgyógyászhoz a petevezeték elzáródás hihetetlensége miatt.. - ugyanis 1,5 éve volt ilyen beavatkozásom és akkor még átjárható volt. A doktor úr iránymutatását követtem: jógáztam, diétáztam,és aviva tornáztam.

Az augusztusi meddőségi időpontot már nem tudtam kérni - mert időközben csoda történt: késett a menstruációm .. és a 2 csík eufórikus élményét láthattuk a párommal.. nem tudom elmondani ezt az érzést.. a párom arcára emlékszem csak..:)))Szeretném ezt a csodát megosztani a babáért küzdő párokkal, hogy van remény, akármilyen mélyen is vagyunk.. van fény az alagút végén. :) Most 21. hetes terhes vagyok, 2016 04.18-ra vagyok kiírva. Nagyon köszönöm a petevezeték átjárhatósági tornagyakorlatokat és a pozitív szavakat és a lelki segítséget!!!"

---------------------------------------------------

" Kedves Edit! Hozzád jártam Avivázni még Kovács Zoltán doki ajánlásával. Ha jól emlékszem áprilisban (2015) volt a betanuló óra. Endometriózis műtétem volt, ami nem volt annyira súlyos, olyan szempontból, hogy minden szervem ép maradt. A betanulás után igyekeztem elvégezni a gyakorlatokat heti 3 alkalommal, de fájdalmak jelentkeztek, ezért aztán csak az első 6 gyakorlatot csináltam és ez így jól is ment. Úgy gondolom, tartozom legalább annyival, hogy Neked is elmondom, hogy már 17 hetes babát várunk. Igazából nem terveztük még, mert elsődleges célom az volt, hogy az endos ciszták ne jöjjenek vissza. Június 11-én volt az utolsó menzeszem első napja. Szóval április óta csak pár hónapig tornáztam, diétáztam, homeopátiáztam. Szerintem ezeknek köszönhetem, hogy a termékenységem így felturbósodott. Mióta férjnél vagyok (3 év), sose szedtem fogamzásgátlót, semmit sem használtunk, naptárazni se tudtam a rendszertelen menzesz miatt, ezért maradtunk a megszakításos módszernél, ami igaz nem túl biztonságos, de nem féltünk a lehetséges következményektől sem. Tehát nem hiszem, hogy a véletlennek tudható be, hogy három év után most várok babát.

Az endosegítő blogot ismerem! Képzeld, onnan indultam el, s ott kezdődött minden. Az orvosom, aki műtött, mindenképpen a visanne-t vagy a provera depo hormonbombát akarta beadni, de nem mertem elfogadni. Ezután egy nyilatkozatot íratott alá velem, amiben én elvállalom a betegségem hiányos kezelésének a következményeit. Ekkor nagyon sokat szenvedtem és sírtam, mert nem találtam az utat, amin elindulhatok, csak ellentmondásokkal találkoztam. És február végén találtam rá az endosegítő blogra, akinek a szerkesztője,Tamás Zita javasolta nekem, hogy keressem meg Dr. Kovács Zolit. És aztán tőle jutottam el hozzád is. Szintén Zoli ajánlotta, hogy csináljak egy tisztítókúrát, egy dietetikus segítségével. Nagy Eszter Annának hívják. A kúra 6 hetes, hús és tejmentes, főként salátából és gabonákból (köles,barna rizs, hajdina, teljes kiőrlésű tönkölykenyér) zöldségekből, almából álló étrend volt. Nehéz volt, mert én előtte mindig is úgy ettem, ahogy megkívántam, húst is sokat ettem. A kúra végére 7-8 kg lefogytam és emiatt sajnos nem éreztem túl jól magamat, mert nagyon vékony lettem. 172 cm és 51 kg. Aztán fokozatosan lazítottam az étrenden, vannak amiket elhagytam végleg (tejtermékek, cukor, fehérliszt), a húst csak csökkentettem (két nap vega, egy nap húsos) és több gyümölcsöt és zöldséget ettem. Úgy érzem nem kell az étkezés terén irányzatokat követni, hanem okosan kell enni és nem szabad túl szigorúnak se lenni. Szóval nem vagyok se vega, se gluténmentes, se paleos, se makrobiotikás. Próbálom a középutat megtalálni. Viszont az első trimeszter alatt egy szabályom volt: ehetek bármit, amit akarok, a lényeg, hogy ne jöjjön vissza a kaja :) Most már nem émelygek, de amit megkívánok azt eszem. Sajnos a kúra miatt eltűnt kilók még nem tértek vissza (lassan 5 hónapja), de talán a terhesség alatt alakulok majd.

Szeretném nagyon megköszönni Neked az egészet, meg a Jóistennek is, hogy Kovács doki és Te feléd sodort. Hálás vagyok Nektek!

Remélem az áprilisi csoportunkból a többiek is sikerrel jártak/járnak! Mert hát az én történetem mindenképpen sikersztori szerintem. :-) Köszönöm!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kira

" Az én történetem 2012. szeptemberben kezdődött.

2012. október közepén voltam először az első terhességemmel nőgyógyásznál, ahol meg is állapították a terhességemet. Akkor minden rendben volt. Kb. egy hétre rá viszont kevés vérzés jelentkezett. Az orvos telefonon annyit mondott, hogy pihenjek és a két hét múlva lévő időpontomkor menjek vizsgálatra. De erre már nem került sor, mivel azon a napon elkezdtem görcsölni is, és elmentünk a kórházi ügyeletre. Itt az állapították meg, hogy a magzat ülőmagassága már csak fele akkora, mint 3 héttel korábban. Diagnózis: Missed abortion. 2 nap múlva a műtét is meg volt. MAjd eljött a 2013. április. Farkcsonti fájdalmaim voltak, ezért elmentünk az ügyeletre, ahol szóltam, hogy lehetséges, hogy babát várok. Az orvos úgy döntött, hogy ettől függetlenül ad Algopirin injekciót. A háziorvos elküldött nőgyógyászhoz. Itt még nem állapították meg a terhességet (utolsó menstruáció után majdnem 3 héttel volt). Két hét múlva már az UH is igazolta a terhességet. Két hét múlva ismét mentem a nőgyógyászhoz. Ahol megállapították, hogy szikhólyag sejthető, de élő embrió nem látható. Egy hét múlva a szikhólyagban már embrio volt látható. 2,5 fél hét múlva ismét mentem, mert megint jelentkezett vérzés. Diagnózis ismét Missed abortion!! 2 nap múlva túl voltam a második műtétemen. 1 hónap múlva a kontrollon a bal oldalon simplex cystat találtak. Az orvos 2x1 Norcolutot írt fel. Mivel a műtét és a gyógyszer után még mindig nem menstruáltam, visszamentem. Ekkor másik orvos fogadott, aki közölte, hogy az előző nem jól adagolta, 3 napig 3x1 tablettát kell szednem. Ez után sem jött meg, így ismét visszamentem. Közölték, hogy nincs teendőm, menzesz után kell majd kontrollra mennem. Ekkor már 2013 augusztusa volt. Úgy döntöttünk a párommal, hogy kivizsgáltatjuk, hogy mi okozhatja, hogy elsőre összejön a terhesség, viszont a baba nem marad meg.  El is kezdtük a kivizsgálásokat. Mindent rendben találtak. Már ott tartottunk, hogy az osztódásnál lehet a probléma. Ekkor jött az utolsó vizsgálat 2014. januárjában. A méhfeltöltés során kiderült, hogy egy kisebb méhsövényem van, ami oka lehet a magzatelhalásoknak. Következő hónapban a műtét is megvolt.

Mindeközben 2013. novemberében elmentem Aviva tanfolyamra, mert még mindig nem menstruáltam rendesen (pár csepp volt csak). A tanfolyam pénteken volt. Szombaton megjött a menzeszem és végre olyan volt, mint korábban. A görcsöktől is megszabadultam már a tanfolyam után, pedig korábban sokszor olyan fájdalmaim voltak, hogy lábra állni is alig bírtam. Sajnáltam, hogy nem mentem korábban el, mert már akkor 2-3 éve „szemeztem” a tanfolyammal. Decemberben már jártam is a begyakorló órákra. Mivel itthon sokszor nehezen vettem rá magam, ezért heti kétszer jártam kb. 2014 áprilisig. Utána próbáltam itthon végezni a gyakorlatokat. MAjd 2014 nyarán úgy döntöttünk, hogy itt az ideje ismét próbálkoznunk. Immáron harmadjára jött össze elsőre a baba:) Az első időszak stresszes volt az előzmények miatt. Vajon most megmarad-e? Most kaptam hormonokat az előzmények miatt az első UH-os vizsgálat után, ahol a terhességet is megállapították. De a 7. hét után jött a sokk. Ismét bevéreztem. Ezután következett 2 hét szinte 24 órás fekvéssel! Szerencsére a hormonoknak és a sok fekvésnek pozitív volt a hatása. A baba megmaradt. Mivel korábban lumbágót diagnosztizáltak nálam, ezért úgy döntöttem, hogy meg kell előzni a pocak növekedésével járó derékfájást, így elkezdtem kismama jógára járni heti egyszer-kétszer. Amikor olyan hangulatom volt, akkor itthon is jógáztam. Emellett napi rendszerességgel végeztem gátizom tornát is, hátha elkerülhetem a gátszakadást/gátmetszést. Végül császármetszéssel született meg kislányom, akit már nagyon vártunk :) "

---------------------------------------------------------------------------

A 2015 márciusában 4 hónapos Aviva legényke édesanyja meséli el a történetüket:

"Sok évi fogamzásgátló szedését abbahagyva 4 hónap "tisztulás" után kezdtünk el próbálkozni a babával, de - az addig 45 napos ciklusú - menstruációm egyszer csak abbamaradt. Nem baba volt a dologban, a nőgyógyász több kisebb cisztát talált a petefészkemben. PCOS! Akkor határoztam el, hogy elmegyek egy Aviva tanfolyamra, interneten hallottam sokat erről a tornáról, illetve egyik rokonom mesélte, hogy aktív sportolói múltja után ezzel hozta helyre ő is a menstruációját a baba előtt.  A 4 órás tanfolyam után rögtön elkezdtem a gyakorlást otthon, egy hét sem telt bele, már ment a 18 gyakorlat a zenére. Akkor már 2 hónapja nem jött meg, de pár nap után pecsételő vérzés jelentkezett. Szorgalmasan tornáztam tovább minden héten kétszer reggel fél órát. A nőgyógyász szerint a több kicsi cisztából egy nagyobb ciszta lett, ami szerinte jó jel volt, hiszen a folyamat valamiféleképpen beindult. Több mint 100 nap után még mindig semmi jele nem volt a mensesnek, csakhogy valami sokkal sokkal csodálatosabb történt, megfogant Vince babánk, aki immár 4 hónapos. Kb 14 hetes kismama lehettem, amikor elmentem Edithez átvenni a Várandósok tornája gyakorlatait, amit egész terhességem alatt végeztem. Megtanultam a légzésre való odafigyelést, és a medence környéki izmoknak is nagyon jót tett. Problémamentes 9 hónap után természetes úton született meg Vince. Minden babára vágyónak szívből ajánlom az Aviva tornát."

------------------------------------------------------------------

2013 januárjában szorgalmasan járt a gyakorló órákra Viola, pedig kiderült, hogy gerincsérvével is kezelésre jár. Óvatos mozdulatokkal, de kitartó Avivázás eredményeképp augusztusban már arról számolt be, hogy 24 hetes ikerlányokat hord a szíve alatt. Aztán kaptam az örömhírt: "MA vagyunk 2 hónaposak!! A terhesség nagyon jó, könnyű, panaszmentes volt. Gyönyörűek, imádom őket. Decemberben voltam tanfolyamon, oktatáson, és januárban- februárban voltam hetente 1 alkalommal tornázni. A lányok április legelején fogantak meg. nem tudom, hogy a tornának köszönhető e, vagy csak addigra értek meg "bennem" a dolgok, a lényeg, hogy nekem az információk, az együttes beszélgetések, tanácsok, a mozgás jót tett, hasznos volt. Anno csak azt sajnáltam, hogy terem hiányában nem lehetett többször menni tornázni."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Korai klímaxot diagnosztizáltak Rebeccának, és nagyon el volt keseredve, mert reménytelennek látta, hogy negyvenévesen még 3 hónap kimaradás után is megjöjjön a menstruációja. 3 héten belül meghozta az eredményt a rendszeresen végzett heti két torna: "Gondolom megosztom Veled a hírt, hogy tegnap késő este megjött a menstruációm (3 hónap után!) :) ! "

--------------------------------------------------------

"Ha még gyűjtitek az AVIVA baba sztorikat a netre, akkor tök jó lenne Annát is feltenni, mert tényleg egy csoda, hogy a PCOS és IR ellenére, meg hogy összevissza menstruáltam, amikor tényleg intenzíven csináltam itthon a tornát, meg is fogant és szép egészséges lett! Már várom, hogy a hat hét letelte után újra tornázzak:) " Anna baba képe mellékelve.

---------------------------------------------------------------------------------------

2014 márciusában megjelent egyazon tanfolyamon 5 hölgy, közülük 4 babáért szeretett volna tenni, azóta már mind a 4-en a babájukat meg is szülték.. Egy közülük természetes úton fogant ikreket várt, előtte félévvel szomorúan jött Avivát tanulni, mert vetélésen volt túl. A lelki nehézséget, a gyászt letéve aztán lelkesen ismételte és tornázott heteken keresztül, majd jelezte 2014 szeptemberében a nagy hírt: várandós!  A csoda bennünk van, és nagyon hálás vagyok, mikor ennek a csodának tanúja lehetek én is.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nem jött meg már több hónapja a menstruációja Ildinek, és tudta, hogy nem várandós. Elvégezte a tanfolyamot, és utána pár alkalommal csinálta a 18 gyakorlatot. Egyik gyakorló órán mosolyogva jelezte, hogy bizony megjött, és alig hitt a szemének. Az volt számára a fantasztikus, hogy biztos volt benne, hogy a torna segített. 

-------------------------------------------------------------------

"Jól vagyok, nagyon sok minden történt, amióta nálad voltam. Csináltam a tornát kb. heti két alkalommal, itthon a könyv alapján, és az étkezési tanácsokat is betartottam. Áprilisban kiderült, hogy kisbabát várok, annak ellenére, hogy a miómám még megvolt, és egy vizsgálat során azt mondták, hogy nincs is peteérésem. Hát volt :) még most is csodának érzem, hogy ez megtörtént. Decemberre vagyok kiírva, már nagyon várom a babám születését. Hálás vagyok a tornáért, és a tanácsokért, mert biztos vagyok benne, hogy azok is segítettek, tervezem, hogy folytatom jövőre, amint lehet. "

-----------------------------------------------------------

"Néhány hónapig csináltam a tornát rendszeresn heti kétszer. Akkor nagyon gyorsan meg is hozta a menzimet, és azóta be is állt. Tehát mindenképp eredményes volt. "

-------------------------------------------------------------------------------

"Jelenleg 21 hetes kismama vagyok :) Márciusra várjuk a kislányunkat! És nagyon örülünk! Nem tudom, hogy igazából mi segített, a torna vagy esetleg más. Mert közben jártam talpmasszásra is, kb 3 hónapig, és júniusban sikerült számunkra a csoda! :) Nagyon köszönöm a segítségedet, a tanácsaidat, és hogy megtanítottál a tornára is. Pont a múltkor jutott eszembe, hogy ha a kistesót tervezzük, a tornát mindenképp alkalmazni szeretném :) "

--------------------------------------------------------------------

"Végül nálunk két év várakozás után jött a gólya. :) Pont akkor, amikor mondhatni a legstresszesebb periódusba kerültünk, elkezdtük az építkezést és ezzel együtt a hitel ügyintézést is. Sok utánajárással és idegeskedéssel járt, főleg a párom részéről. Ez történt május végén, június elején. Akkor pont úgy voltam vele, hogy a nyár már teljen el, és szeptemberben alávetem magam a petevezeték átjárhatósági vizsgálatnak, ha más módszer nem segített. Már a dokimnak is említettem. Szóval szerintem az is közrejátszott, hogy ebben periódusban másra koncentráltunk, és így babaprojekt terén hagytuk a dolgokat a maga medrében. Sosem tudtam, milyen lehet az, hogy "ne görcsölj rá". Hogy lehet ezt megtenni, mikor nagyon akarod a gyermeket? Végül is olyan,hogy más dolgon idegeskedsz ( vagy semmin), és éled a mindennapjaidat. Egyébként nagyon gyönyörű ez az állapot, Hála Istennek nagyon jól viselem, az elején volt kisebb hányinger, semmi komoly, de csak 1x hánytam. Most napról napra figyelem a gömbölyödő pocakom, és már érzem a kicsim mozgását, rugdalózását, és fantasztikus érzés!  Biztasd továbbra is a leendő kismamákat, mind testileg mind lelkileg támogasd őket. Mert ez szerintem nagyok sokat jelent."

------------------------------------------

"Kedves Edit, ezúton szeretnénk megköszönni azt a sok segítséget, támogatást és biztatást, amit Tőled kaptunk és aminek köszönhetően 2013. novemberében igazi családdá válhattunk és végre megszületett gyermekünk, akinek érkezésére közel két évet vártunk. Az orvosok petevezeték elzáródás miatt már a lombik programot helyezték kilátásba, amikor rátaláltunk az Aviva Módszerre. A betanítást követően heti rendszerességgel jártam a gyakorló óráidra és naponta végeztem az általatok javasolt néhány gyakorlatot, mely két hónap alatt eredményre vezetett és megtörtént a Csoda! Örülök, hogy rátaláltunk az Aviva módszerre és részesei lehettünk ennek a fantasztikus élménynek. Köszönjük!!! Brigi"

-----------------------------------------------------------------------

2013 júliusában jelezte Niki, hogy étrendi változtatás - főleg a tejtermékeket hagyta el, - és Aviva torna hatására beállt a ciklusa. Idézem levelét: "132 nap után most csak 37 napot kellett várnom a menstruációmra. :)" Nikinek a fogamzásgátló tabletta szedését követően nem jött meg a menstruációja, ezért fordult az Aviva módszerhez. 

--------------------------------------------------------------------

"Hat oszinten szolva nem voltam tul szorgalmas...kb ha 3x elvegeztem a a gyakorlatokat. Hala Istennek ez is eleg volt. Majusban menstrualtam 2x es egyben utoljara. Febr. Kozepere varjuk a kis Hugit :))))) Legjobbakat Nektek is! Udv." A hölgy a második babáért jött el 2015 április végén egy tanfolyamra, és 2015 októberben már ezt írta. Nosnagyon gyorsan helyreállt a ciklusa, és újra termékeny lett:)